Results 1 to 3 of 3

Thread: Roland jupiter 6 repair

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    155
    Thumbs Up/Down
    Received: 0/0
    Given: 0/0

    Roland jupiter 6 repair

    Hi folks!
    Im with this roland jupiter 6 on the bench, so far so good, then I get stuck trying to toubleshoot this issue. Aparently I have two voices missing. Looking at the waveform outputs of the CEM3340 chips I have two with no output at all. First I suspect the CEM chips, or the 4053 CMOS next to them. so I desoldered all of them and put sockets to swap them out. The two CEMs with no waveforms at the outputs are working properly in other positions, so they are not the issue aparently. then I swap IC34A (EHM-S226W83S) and IC41A (BA662), nothing changed still no output on that VCOs
    Some idea??

    jp6-page12.pdf

    0 Not allowed! Not allowed!

  2. #2
    Lifetime Member Enzo's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Lansing, Michigan, USA
    Posts
    30,418
    Thumbs Up/Down
    Received: 435/1
    Given: 0/0
    Look at the control voltages coming into the voice, compare to those of a working voice. Any open R-packs?

    The VCOs are controlled by the envelopes, a voice set to take a couple minutes to bring up sound, for example, will sound dead.

    0 Not allowed! Not allowed!
    Education is what you're left with after you have forgotten what you have learned.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    155
    Thumbs Up/Down
    Received: 0/0
    Given: 0/0
    Quote Originally Posted by Enzo View Post
    Look at the control voltages coming into the voice, compare to those of a working voice. Any open R-packs?

    The VCOs are controlled by the envelopes, a voice set to take a couple minutes to bring up sound, for example, will sound dead.
    Thanks Enzo, Im getting mad with this sh*#$
    this is my DC measurements comparision,

    PIN# // working VCO

    1 = -1.97V
    2 = -4.39V
    3 = -5.16
    4 = -5.36V
    5 = 1.62V
    6 = -2.59V
    7 = 18mV
    8 = 3.33V
    9 = 3.33V
    10 = 1.66V
    11 = 3.41V
    12 = 0V
    13 = 0V
    14 = 20mV
    15 = 0V
    16 = 10V


    PIN# // VCOA1 (no output waveform)


    1 = -1.98V
    2 = -4.38V
    3 = -4.99V
    4 = -9.2V
    5 = 1.63V
    6 = -2.57V
    7 = 28mV
    8 = 1.22V
    9 =3.35V
    10 =-1.21
    11 =296mV
    12 = 0V
    13 = 0V
    14 = 12mV
    15 = 0V
    16 = 10V


    PIN# // VCOA2


    1= -1.9V
    2 = -4.3V
    3 = -5V
    4 = oscillating from 0V to 9V
    5 = oscillating from 1.5V to 1.6V
    6 = -2.56
    7 = 37mV
    8 = oscillating from 0V to 6V
    9 = 3.40V
    10 = oscillating from 0 to 3V
    11 = 1V
    12 = 0V
    13 = 0V
    14 = 232mV
    15 = -444mV
    16 = 10V





    already tested the R packs and they are ok. also I have swapped the S2W83S and the 4053īs and replace IC20 4051 with no luck

    0 Not allowed! Not allowed!
    Last edited by angelothewolf; 05-23-2018 at 07:53 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. roland kc-500 amp repair
    By 54bassman54 in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 37
    Last Post: 12-20-2016, 08:12 PM
  2. Roland D-50 D50 keyboard repair forum..
    By pecorporation in forum Music Electronics
    Replies: 67
    Last Post: 08-22-2014, 06:37 PM
  3. Roland D-50 D50 keyboard repair forum..
    By vern in forum Music Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 09-20-2011, 01:41 AM
  4. Roland Compurhythm (CR-8000) - Repair?
    By RVNGMATT in forum Music Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 07-15-2010, 01:34 PM
  5. Roland Jazz Chorus repair NYC
    By helmer567 in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 1
    Last Post: 08-16-2008, 05:53 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •