Results 1 to 10 of 10
Like Tree2Likes
  • 1 Post By The Dude
  • 1 Post By zen

Thread: Behringer sl3242fx-pro dead left output

  1. #1
    zen
    zen is offline
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    7

    Behringer sl3242fx-pro dead left output

    Hi
    im having hard time figuring out what is wrong with my behringer mixer. The problem is that I can't get the main output(this one has joined L & R) to output any Left sound.some noise but not real sounds.Adding to that there is no blinking on the left led strip only right.
    Already found ultible threads about this issue with sl2442 and figured out it would be the op amp so I removed one from the 24 line and soldered it onto the IC51 spot reasoning for that was that it gave different reading when measuring the resistanse (propably not the right way to check op amps) It would be really cool to get this mixer to work so really hoping somebody could help me.
    ps. main output does give out left when using solo and the left led strip also works. Also I don't speak english natively so please don't give me hard time for that.

  2. #2
    Supporting Member The Dude's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sioux Falls, SD
    Posts
    4,136
    Welcome to the place!

    Near the main outputs, there are 2 jacks labeled "Main Insert". Plug a 1/4" cable into the first click of those TRS jacks and see if you get signal out. It could be as simple as a switching jack that needs cleaning.
    “Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.”

  3. #3
    zen
    zen is offline
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    7
    yeah that works but when im using that it works even when main is fully down(as I suspect it should do)

  4. #4
    Supporting Member The Dude's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sioux Falls, SD
    Posts
    4,136
    If you have signal out of the insert jacks, my next suspect would be the master fader itself. Trace signal into and out of the fader to see if it gets lost there. You can also check the resistance of the fader wiper to the ends and see if it's open.
    “Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.”

  5. #5
    zen
    zen is offline
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    7
    Hmm I think I can be shure that it's the master fader since moment ago when I accidentally pressed the slider down it gave also left output

  6. #6
    Supporting Member The Dude's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sioux Falls, SD
    Posts
    4,136
    Check the back of the fader. Sometimes, especially if they get smacked on the fader knob, the wafer on the rear of the fader gets pressed out of the fader body. Often, you just have to clamp it back up tight using the little tabs. If that all looks good, it's probably time to replace the fader.
    g1 likes this.
    “Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.”

  7. #7
    zen
    zen is offline
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    7
    Okay thanx
    The Dude likes this.

  8. #8
    zen
    zen is offline
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    7
    Okay just woke up and I took a look of that fader and everything seems to be okay no visible damage or anything other strainge next replacing it with new fader or what should I do

  9. #9
    zen
    zen is offline
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    7
    I also have measured resistanse of te fader from the backpins and it seemed normal (no difference beetweed L&R ) I will check it againg when I get from school

  10. #10
    zen
    zen is offline
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    7
    Okay so have been doing some stuff
    First of all I re soldered the op amp on its place. Should be fine now then, I have tried to play somethig in trough multiple channels and listened to it trought the headphone port. It was really crappy quality until I randomly plugged 1/4" to one of the inserts and after that to main output. The ledstripes started to give feedback and the headphone sound became much cleaner. But when I tried to control the volume with main fader it made no difference ti light or headphone sound going to check next if it affects the main out volume. I assume the problem is somewhere beetweed fader and output or something
    Zen

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Behringer PMP980S - Left Channel Down
    By GCG in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 3
    Last Post: 11-07-2016, 10:09 PM
  2. behringer sl2442-pro dead effect
    By barthab in forum Music Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 01-21-2016, 07:37 PM
  3. Replies: 8
    Last Post: 10-03-2015, 11:07 PM
  4. Behringer 1832FX mixer - losing left main output?
    By chazpope in forum Music Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 09-10-2012, 04:57 PM
  5. Behringer PMP3000 Left main will not work
    By jackieblack in forum Parking Lot
    Replies: 0
    Last Post: 08-18-2009, 11:27 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •