Results 1 to 3 of 3

Thread: peavy vypyr 15 problem

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2
    Thumbs Up/Down
    Received: 0/0
    Given: 0/0
    Rep Power
    0

    peavy vypyr 15 problem

    hi i bought a peavy vypyr 15 watt amplifier a few months back and my girlfriends dad brought it over to australia from America for me yesterday and i have plugged it in and everything works except the master volume. some sound comes through but it is really quiet and when i turn the master volume it doesnt make a difference i was wondering if anyone knew why this was or how it can be fixed? i am running it through a 240V>120V power transformer(converter).

    p.s the guitar is fine it works on my other amp.

    0 Not allowed! Not allowed!

  2. #2
    Lifetime Member Enzo's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Lansing, Michigan, USA
    Posts
    31,777
    Thumbs Up/Down
    Received: 1,647/7
    Given: 0/0
    Rep Power
    54
    If it was bought new, there may be some warranty coverage available, even though it is now overseas. I would contact customer service at Peavey here in the USA, and see if there is any help they can give you. Your US warranty may have no force in AUstralia, but they might be willing to grant warranty coverage as a courtesy. At worst, they say no to you.

    I forget the sequence, but there is a re-initialization procedure - hold a couple buttons down while powering up. They can tell you. it might just need that. it may also be in the owners manual - which you can download from the PV web site - under restore factory settings or something similar.

    And if there is something actually wrong with it, then I start thinking about cracked or pushed in controls and cracked solder.

    0 Not allowed! Not allowed!
    Education is what you're left with after you have forgotten what you have learned.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2
    Thumbs Up/Down
    Received: 0/0
    Given: 0/0
    Rep Power
    0
    thanks mate ill give all that a go!

    0 Not allowed! Not allowed!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Peavey VYPYR 15
    By Valvehead in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 28
    Last Post: 09-25-2013, 01:49 AM
  2. Ampeg B-15 speaker output problem
    By stratslider in forum Repair and Restoration
    Replies: 6
    Last Post: 10-05-2009, 03:15 PM
  3. New Peavey Vypyr 15 (problem?)
    By sully57 in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 6
    Last Post: 08-05-2009, 06:06 AM
  4. Problem with +/- 15 supply to op amps
    By gary in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 4
    Last Post: 07-06-2009, 05:04 PM
  5. Vox AC-15 Problem
    By Pablomago in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 2
    Last Post: 09-16-2008, 10:39 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •