Results 1 to 2 of 2

Thread: Fender Hot Rod Deluxe Reverb Buzzing

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1
    Thumbs Up/Down
    Received: 0/0
    Given: 0/0
    Rep Power
    0

    Fender Hot Rod Deluxe Reverb Buzzing

    Hey guys, I am new with tube amps so I really need some help!

    I just got my used Fender Hot Rod Deluxe a few days ago and I love it. It sounds great and everything is fine, except for one problem! When I play certain notes (mainly the 12th fret on the low E string) with the reverb on I can hear a buzzing sound. At first I thought the problem was tube rattling or something with the tubes, but when I turned the reverb down to zero the buzzing went away. Also, for some reason the reverb tank is only screwed down on one end, so I tried shifting the tank around a bit and it lessened the buzz a bit, but still didn't completely get rid of it. I'm scared to do anything else as I do not want to harm the amp. Do I need a new reverb tank or can this problem be fixed easily? Please let me know and give me any suggestions you have!

    -Thanks, Van Do

    0 Not allowed! Not allowed!

  2. #2
    Supporting Member Alex R's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    UK
    Posts
    1,310
    Thumbs Up/Down
    Received: 3/0
    Given: 14/0
    Rep Power
    15
    Make sure the tank is screwed down properly. The signal from the tank output gets a lot of amplification - a common source of acoustic feedback. If it's screwed through rubber washers, don't overtighten and lose the suspension effect. If it's in a tolex bag so much the better, screw it down firmly both ends.

    0 Not allowed! Not allowed!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fender Hot Rod Deluxe question
    By pintail78 in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 4
    Last Post: 07-15-2010, 05:04 AM
  2. Fender Hot Rod Deluxe won't play!
    By FrederikD in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 5
    Last Post: 01-06-2010, 04:53 PM
  3. Problem with my Fender Hot Rod Deluxe
    By guitkrazy in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 17
    Last Post: 09-18-2009, 09:05 PM
  4. No reverb in Hot Rod Deluxe
    By acorkos in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 7
    Last Post: 08-30-2008, 04:41 AM
  5. Fender Hot Rod deluxe
    By JC@ in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 22
    Last Post: 12-15-2006, 06:00 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •