Results 1 to 3 of 3

Thread: Peavey Valve King 112 - no sound

  1. #1
    Twobie
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Croatia
    Posts
    2
    Thumbs Up/Down
    Received: 0/0
    Given: 0/0
    Rep Power
    0

    Question Peavey Valve King 112 - no sound

    Hello guys,

    I have a problem with my Peavey Valve King 112, currently there is no sound coming from the amp. I pulled the chassis out to do the R100 mod, carefully soldered a cap (Orange Drop 1nF 600V) on to the legs of the transistor and I cut the D101 and D102 diodes from the circuit. I put everything back together and turned on the amp but there was no sound! The fuses are ok, both of the power tubes light up as well as the 3 in the preamp section. I also checked the cable to the speaker and the speaker itself and they are fine too.

    Does anybody know what could be the issue and how could I fix it, or do I need to take the amp to a repair shop?

    Any help is very much appreciated!

    0 Not allowed! Not allowed!

  2. #2
    Supporting Member Jazz P Bass's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Wernersville, PA
    Posts
    12,552
    Thumbs Up/Down
    Received: 254/2
    Given: 130/0
    Rep Power
    25
    The "R 100" mod is simple.

    Remove D101 & D102.
    Solder a 1nf capacitor Across R100.

    Either you cut a trace on the PCB or something went wrong at reassembly of the amp.

    0 Not allowed! Not allowed!

  3. #3
    Twobie
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Croatia
    Posts
    2
    Thumbs Up/Down
    Received: 0/0
    Given: 0/0
    Rep Power
    0
    I think it something else. I didn't touch anything else on the PCB and I was very careful with the soldering iron. The assembly is also straightforward, just put it back in the box and tighten the screws. Also all the tubes have protection around them so they don't get damaged. I will probably just take it to someone who knows what he's doing

    0 Not allowed! Not allowed!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Peavey Valve King 100 head
    By jondoe in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 26
    Last Post: 01-15-2019, 08:55 PM
  2. Peavey Valve King 112 Reverb cutting out.
    By vertamps in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 2
    Last Post: 10-16-2015, 04:14 AM
  3. Peavey Valve King - No Heaters
    By earache in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 16
    Last Post: 02-17-2014, 08:02 PM
  4. Peavey Valve King 212 combo - Help!!!
    By KingV in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 5
    Last Post: 06-29-2011, 01:04 AM
  5. Mods performed on Peavey Valve King 112
    By Aircop in forum Mods & Tweaks
    Replies: 5
    Last Post: 06-16-2007, 12:40 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •