Results 1 to 2 of 2

Thread: Flashing Standby light, no sound. Faulty Bugera g20

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    1
    Thumbs Up/Down
    Received: 0/0
    Given: 0/0
    Rep Power
    0

    Flashing Standby light, no sound. Faulty Bugera g20

    Hi so i just bought Bugera G20 used, guy said that tubes need to be changed, so i changed power tubes 2x el34, before there was no sound at all coming out from the amp, now there is on clean channel but on overdrive nothing, when after 2 mins on clean front standby light start to flash and 2x infinium at the back. when it comes to pre amp tubes one of them is not light up at all, so i swap them to see if this one is broken, but in another place it was fine, basically one in front is never light up. what could it be ?

    0 Not allowed! Not allowed!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Portland, OR
    Posts
    470
    Thumbs Up/Down
    Received: 117/1
    Given: 74/2
    Rep Power
    2
    Could be a cracked solder joint on the tube socket. These are PCB mounted sockets so that is not uncommon. If a known good tube "isn't lighting up at all" it means the heater is not getting voltage. Assuming this is 12AX7 the heater pins are 4 and 5 with pin 9 being a center tap of the heater. It should have 6 volts AC or DC between pins 4 and 9 and also between 5 and 9. Sometimes pin 9 is grounded but sometimes it floats and they put 12 volts AC or DC across 4 and 5.

    0 Not allowed! Not allowed!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Super Champ XD Red light on. Channel select light off. No Sound.
    By PowerToTheTubes in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 21
    Last Post: 08-22-2015, 06:55 PM
  2. New Ampeg SVT Heritage amp, Fault Light flashing
    By nevetslab in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 8
    Last Post: 11-14-2014, 10:18 PM
  3. Fender Pro Reverb - One Tube Flashing and Making Tremolo/Chopper Sound
    By Yclepticon in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 6
    Last Post: 12-30-2011, 10:14 PM
  4. standby light stays on
    By baddog in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 3
    Last Post: 05-22-2008, 07:08 PM
  5. Ampeg V4 Standby Light
    By dusty in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 5
    Last Post: 08-10-2006, 06:36 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •