Results 1 to 7 of 7

Thread: Peavey XR600c mystery component

  1. #1
    Supporting Member
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Lansing, MI
    Posts
    69
    Thumbs Up/Down
    Received: 8/0
    Given: 20/0
    Rep Power
    3

    Peavey XR600c mystery component

    Good afternoon. Working on an old Peavey XR600 for the second time. I have it working now but I'm not satisfied that I'vr found the real problem. I supplied the schematic I'm using because there is a component that burned that I can't identify. I found it on the PC board diagram way over to the right. It's just labeled "10" on the picture. Anyway it's burnt to a crisp along with another severe arc at the Channel 2 input area. Is it a resistor or maybe some kind of fuse thing?

    Anyway I removed it. Then cleaned up the arc the 1n414 diodes for Ch 2.The whole thing correlates to the customer complaints. I guess 1st I need to see what "10" is then go from there.

    I see I uploaded tan incomplete set of drawings. I add the right ones now.
    Attached Files Attached Files

    0 Not allowed! Not allowed!

  2. #2
    Supporting Member
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Lansing, MI
    Posts
    69
    Thumbs Up/Down
    Received: 8/0
    Given: 20/0
    Rep Power
    3

    Peavey XR0600 Schematics complete

    Here are the complete schematics
    Attached Files Attached Files

    0 Not allowed! Not allowed!

  3. #3
    "Thermionic Apocalypse" -JT nickb's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Devon, UK
    Posts
    3,492
    Thumbs Up/Down
    Received: 694/1
    Given: 570/1
    Rep Power
    13
    It's a ten ohm resistor then links the local ground to the chassis.

    0 Not allowed! Not allowed!
    Experience is something you get, just after you really needed it.

  4. #4
    Supporting Member
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Lansing, MI
    Posts
    69
    Thumbs Up/Down
    Received: 8/0
    Given: 20/0
    Rep Power
    3
    That's what I kept thinking. But why would it just burn up like that?? The arc was between 2CR? and 2C4. I'll check the voltage on both sides or where the resister goes to make sure there is no voltage then. The original customer complaint was intermittent noises. sometimes a hiss. sometimes screeching. Add: I just measures for voltage. Nothing. It's playing now perfect without the 10 Ohm Res.

    0 Not allowed! Not allowed!

  5. #5
    "Thermionic Apocalypse" -JT nickb's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Devon, UK
    Posts
    3,492
    Thumbs Up/Down
    Received: 694/1
    Given: 570/1
    Rep Power
    13
    The usual reason is because someone connected an input to something they should not have. Where are "2CR?" and "2C4" on the schematic?

    An "arc" would be very unusual. A burn scorch due to over current is more likely.

    0 Not allowed! Not allowed!
    Last edited by nickb; 07-10-2019 at 07:33 PM.
    Experience is something you get, just after you really needed it.

  6. #6
    Don't forget the joker g1's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Canada, somewhere north of Fargo
    Posts
    11,498
    Thumbs Up/Down
    Received: 1,432/21
    Given: 3,579/8
    Rep Power
    22
    I took that to mean a blown trace?

    0 Not allowed! Not allowed!
    Just because they don't have tubes doesn't mean they don't have feelings! - glebert

  7. #7
    Supporting Member
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Lansing, MI
    Posts
    69
    Thumbs Up/Down
    Received: 8/0
    Given: 20/0
    Rep Power
    3
    Yup. The overheated diode is at the channel 2 input

    0 Not allowed! Not allowed!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Peavey XR600C 2 minute hum
    By soundinvst in forum Other Amps
    Replies: 4
    Last Post: 04-26-2019, 09:13 PM
  2. Epiphone Valve Standard Mystery Component
    By cyrusparty in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 8
    Last Post: 03-28-2018, 06:29 PM
  3. peavey xr600c weak reverb
    By clinkous in forum Music Electronics
    Replies: 10
    Last Post: 01-12-2018, 07:58 PM
  4. Ampeg Jet mystery component
    By Randall in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 1
    Last Post: 11-12-2017, 10:04 PM
  5. Peavey XR600C...
    By Perseus in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 10
    Last Post: 01-27-2009, 06:07 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •