Results 1 to 13 of 13

Thread: Blackstar Stage HT60

  1. #1
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    305
    Thumbs Up/Down
    Received: 118/11
    Given: 39/0
    Rep Power
    7

    Blackstar Stage HT60

    Quote Originally Posted by Gonzo72 View Post
    Iím having an issue with my HT60 it keeps blowing the T3.15AL250V fuse. Having a tech look at it but we are not having any luck. Need help
    disconnect all the main PT secondaries and start powering through a bulb limiter in series

    2 Not allowed! Not allowed!

  2. #2
    Twobie
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Oklahoma
    Posts
    6
    Thumbs Up/Down
    Received: 0/0
    Given: 2/0
    Rep Power
    0

    Blackstar Stage HT60

    Iím having an issue with my HT60 it keeps blowing the T3.15AL250V fuse. Having a tech look at it but we are not having any luck. Need help

    0 Not allowed! Not allowed!

  3. #3
    Stray Cap DrGonz78's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Scottsdale, AZ
    Posts
    2,145
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up/Down
    Received: 347/5
    Given: 239/0
    Rep Power
    11
    Okay, what have you done in the way of troubleshooting so far?
    https://music-electronics-forum.com/...8&d=1519629152

    Edit: That was weird. A minute after I posted this the whole thread was edited.

    2 Not allowed! Not allowed!
    Last edited by DrGonz78; 09-04-2019 at 10:54 PM. Reason: To express my confusion...
    When the going gets weird... The weird turn pro!

  4. #4
    Don't forget the joker g1's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Canada, somewhere north of Fargo
    Posts
    11,837
    Thumbs Up/Down
    Received: 1,670/24
    Given: 4,294/11
    Rep Power
    22
    Quote Originally Posted by DrGonz78 View Post

    Edit: That was weird. A minute after I posted this the whole thread was edited.
    Yes, very strange. How can a response be the first post?
    I may be mistaken but I think there may have been multiple threads started for the same topic, and maybe a moderator combined them but accidentally put the first response ahead of the question?

    0 Not allowed! Not allowed!
    Just because they don't have tubes doesn't mean they don't have feelings! - glebert

  5. #5
    Stray Cap DrGonz78's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Scottsdale, AZ
    Posts
    2,145
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up/Down
    Received: 347/5
    Given: 239/0
    Rep Power
    11
    The Yoda I think alexradium might be. The crew here is getting so good that they can even predict a question in advance of the op.

    2 Not allowed! Not allowed!

  6. #6
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    305
    Thumbs Up/Down
    Received: 118/11
    Given: 39/0
    Rep Power
    7
    Yes the original post has been moved to another section

    0 Not allowed! Not allowed!

  7. #7
    Twobie
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Oklahoma
    Posts
    6
    Thumbs Up/Down
    Received: 0/0
    Given: 2/0
    Rep Power
    0
    Thank you

    0 Not allowed! Not allowed!

  8. #8
    Supporting Member The Dude's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sioux Falls, SD
    Posts
    6,371
    Thumbs Up/Down
    Received: 1,259/1
    Given: 973/1
    Rep Power
    16
    Quote Originally Posted by DrGonz78 View Post
    The Yoda I think alexradium might be. The crew here is getting so good that they can even predict a question in advance of the op.
    Click image for larger version. 

Name:	rofl-smiley.png 
Views:	22 
Size:	138.8 KB 
ID:	55035

    0 Not allowed! Not allowed!
    ďYeah, well, you know, thatís just, like, your opinion, man.Ē

  9. #9
    Twobie
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Oklahoma
    Posts
    6
    Thumbs Up/Down
    Received: 0/0
    Given: 2/0
    Rep Power
    0
    Changed bad resistor and cap on the circuit board where plug attaches. Also changed all tubes.

    0 Not allowed! Not allowed!

  10. #10
    Twobie
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Oklahoma
    Posts
    6
    Thumbs Up/Down
    Received: 0/0
    Given: 2/0
    Rep Power
    0
    What section was it moved to?

    0 Not allowed! Not allowed!

  11. #11
    Don't forget the joker g1's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Canada, somewhere north of Fargo
    Posts
    11,837
    Thumbs Up/Down
    Received: 1,670/24
    Given: 4,294/11
    Rep Power
    22
    Quote Originally Posted by Gonzo72 View Post
    What section was it moved to?
    I think the post at the top of this page was moved in here from your other post in another section. That other thread was removed as far as I can tell.

    0 Not allowed! Not allowed!
    Just because they don't have tubes doesn't mean they don't have feelings! - glebert

  12. #12
    Supporting Member Jazz P Bass's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Wernersville, PA
    Posts
    12,940
    Thumbs Up/Down
    Received: 534/3
    Given: 289/0
    Rep Power
    26

    0 Not allowed! Not allowed!

  13. #13
    Stray Cap DrGonz78's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Scottsdale, AZ
    Posts
    2,145
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up/Down
    Received: 347/5
    Given: 239/0
    Rep Power
    11
    Did you try the recommendation giving by Alexradium??

    "disconnect all the main PT secondaries and start powering through a bulb limiter in series"

    Edit: Not that we should suspect the power transformer first but it might be easy enough to rule it out. Also running the amp through bulb limiter or monitoring current with a variac will be crucial to not blow fuses while testing. If not the transformer then try turning on with the power tubes removed, light bulb limiter connected too. At that point if it pulling too much current focus on bridge rectifier and even a faulty mains filter cap.

    0 Not allowed! Not allowed!
    Last edited by DrGonz78; 09-08-2019 at 10:13 PM.
    When the going gets weird... The weird turn pro!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Blackstar HT60 bias circuit
    By Roberto Lasco in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 38
    Last Post: 06-26-2019, 02:37 AM
  2. Blackstar HT60 soloist oops!
    By LarBal in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 9
    Last Post: 08-03-2018, 09:05 PM
  3. Blackstar HT60 PCB leaking voltage
    By Mick Bailey in forum Maintenance, Troubleshooting & Repair
    Replies: 8
    Last Post: 04-01-2018, 10:18 AM
  4. Blackstar Stage 60-100
    By Enzo in forum Schematic Requests
    Replies: 1
    Last Post: 06-19-2015, 01:19 AM
  5. Blackstar HT Stage 60
    By Rhodesplyr in forum Schematic Requests
    Replies: 0
    Last Post: 05-29-2012, 06:23 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •